Helium Tank

Helihelium tank 3um ballonnen zijn een geweldige manier om op een memorabele manier een feest te accentueren. Om de ballonnen op te blazen met is echter een helium tank nodig. Het uitzoeken van een geschikte tank kan een moeilijke taak zijn. Vooral de eigenschappen van het de helium tank die je nodig hebt, en bij welke leverancier je het beste een kunt kopen zijn belangrijke zaken waar je op moet letten.

De eerste beslissing die je zult moeten maken of je de tank permanent of tijdelijk nodig hebt. Als het doel is om regelmatig evenementen te organiseren waar helium ballonnen nodig zijn, dan is een permanente, navulbare tank uiteindelijk de meest voordelige keuze. Als je een de tank echter slechts tijdelijk nodig hebt dan kun je er een huren van een gespecialiseerd bedrijf of een wegwerp helium tank kopen. Indien je er een gaat huren, moet je wel goed afspreken wie verantwoordelijk is voor de levering en het ophalen.

Welke tank kopen?

Het kopen van een eigen helium tank vereist een aantal belangrijke overwegingen. Op de eerste plaats heb je meer helium tank 2nodig dan alleen de tank. Opblazers zijn namelijk nodig om het helium in de ballon te krijgen. De meeste fabrikanten bieden de tanks standaard met een opblazer aan, maar dat is niet altijd het geval. Let er ook op dat je model is voorzien van een veiligheidpen. Hierdoor ontstaan er geen veiligheidsrisico’s bij het gebruik en zal de tank niet beschadigd raken tijdens het gebruik.

Als je een permanente tank aanschaft zijn periodieke hervullingen van helium nodig. Hoe vaak dit nodig is, hangt af van de grootte van de tank en het gebruik. Helium vullingen zijn verkrijgbaar bij gespecialiseerde bedrijven en zijn relatief goedkoop. We raden je aan om voor de aanschaf eerst uit te zoeken of er een helium bedrijf bij je in de buurt gevestigd is zodat je weet dat je niet te ver hoeft te rijden voor het hervullen.

Wettelijk is het verplicht om de vijf jaar de helium tank te testen op stevigheid en veiligheid. Een mechanisme waarmee dit wordt bereikt is door middel van hydrotesten. Deze test wordt uitgevoerd om te zien of de tank met de hoge druk van het opgeslagen helium kan omgaan.

Je zult ook moeten beslissen of je helium tank stationair of draagbar zal zijn. Stationaire tanks zijn groter, waardoor ze langer kunnen worden gebruikt en minder bijgevuld hoeven te worden. Ook kunnen ze worden gemonteerd aan een stevig object waardoor hij niet kan omvallen en schade kan veroorzaken.

helium tankDraagbare tanks zijn uiteraard gemakkelijker te verplaatsen. Echter, het transporteren van helium vereist dat bepaalde voorzorgsmaatregelen moeten worden genomen. In het algemeen wil je de factuur met een duidelijke vermelding van de inhoud van de helium tank meenemen zodat er geen misverstanden optreden. Ook zijn er grenzen aan de hoeveel helium die legaal in tanks kan worden vervoerd, maar deze limiet ligt zo hoog dat hij niet van toepassing is bij consumenten.

Opslag is een andere overweging bij de aanschaf van een helium tank. In het algemeen moeten de tanks worden opgeslagen in een goed geventileerde ruimte waar de temperatuur niet hoger zal zijn dan 45 graden. Opslaglocaties moeten droog zijn en niet toegangbaar zijn voor derden.